Welkom

Welkom

We gaan weer voor de kerst aan de gang. Uitgevoerd gaat worden o.a. Benjamin Britten's a ceremony of carols. Wij zoeken voor dit project ALTEN TENOREN en BASSEN. Uitvoering vrijdag 16 december 2016. Meezingen?


Zondag 6 juni Volkoren Middelburg

In het zon overgoten middelburg een heerlijke middag gehad. Niet alleen gezongen over drank. Maar ook zelf maar geproefd.

 

Zaterdag 21 mei Café chantant  (dineren en zang)

 

Groot succes Diner chantant: “à Table!”

Met veel plezier en inzet hebben we deze avond gedaan. Hier onder een  impressie van de avond.


Eten en drinken zijn de onderwerpen van de muziek die Kamerkoor Varietas op 21 mei in Ulvenhout uitvoert. De titel van het diner chantant is dan ook: “à Table!”.

De gasten worden verwend met een driegangen-verrassingsmenu dat geïnspireerd is op maaltijden uit de 16de eeuw. Vóór en na iedere gang zingt Varietas, onder leiding van Hubert Koniuszek, Hollandse polyfonie, renaissancemuziek uit de Lage Landen en Franse chansons uit de 16de eeuw. De oude muziek wordt een enkele keer afgewisseld met 20ste eeuwse chansons van Vic Nees op teksten van 16de eeuwse Nederlandse volksliedjes. Naast eten en drinken speelt de liefde een rol in een aantal uit te voeren stukken. Denk daarbij niet alleen aan de hoofse liefde, want in de 16e eeuw werd ook muziek gecomponeerd op pikante teksten!

 

De "Uitdaging" in Ulvenhout